datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Európai Örökség Cím - videó
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Kistérségi Portál
 

Augusztusban is színpadon a soproniak - Fertőrákoson, Pápán és Szarvason szerepelnek

A soproni társulat és a táncosok augusztusban A dzsungel könyve című produkcióval a fertőrákosi barlangszínházban és Pápán szerepelnek, az Álmos legendája című táncmű pedig Pápán és Szarvason lesz látható.

2016. július 28.  /  Kultúra


Széchenyi Vágta – a nyúli versenyző nyerte a Nemzeti Vágta soproni előfutamát

11 lovas állt rajthoz a felnőtt futamokon, a gyerekek pedig a Kishuszár Vágtán bizonyíthattak július 23-án az Anger-réten. előfutamok után Bán Dóra nyerte a soproni előfutamot, aki Honey Móni nevű lovával Nyúl települést képviseli majd szeptember 16. és 18. között a Nemzeti Vágtán, a Hősök terén.

 

2016. július 24.  /  Kultúra


Orbán Viktor miniszterelnök: Európa jelenlegi politikai vezetése megbukott

Minden olyan politikai akciót meg kell állítani, amely hatásköröket akar elvonni a nemzetállamoktól - jelentette ki Orbán Viktor Tusnádfürdőn. A Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadásában a nemzeti szuverenitás visszaszorítását az európai jogkörök javára az egyik legnagyobb veszedelemnek nevezte. Hozzátette, hogy a hamis önértékelést szintén be kell fejezni. Az angolok unióból való kilépésével lezárult egy korszak, amely arról szólt, hogy az EU a világpolitika globális szereplője. Az EU ma regionális szereplő, és jó esetben arra képes, hogy a környezetében zajló eseményeket befolyásolja. A tegnapi müncheni lövöldözésre reagálva Orbán Viktor azt mondta: itthon is egyre többet és egyre erőteljesebben kell foglalkozni a biztonság kérdésével.

2016. július 23.  /  Közéleti események


A soproni németek kitelepítésére emlékeztek

 Az 1946-os év a többmint 700 éves Sopron történetének egyik legválságosabb éve volt, amikor is mintegy 7000 német ajkú polgártársunkat idegen hatalom nyomására telepítettek ki. Akaratunk ellenére idegen hatalmak döntötték el sorsunkat.

2016. július 22.  /  Kultúra


Vadászati kiállítás nyílik a Ligneumban

A Ligneum Látogatóközpontban nyáron egy szemet gyönyörködtető kiállítást tekinthetnek meg az odalátogatók.

2016. július 22.  /  Kultúra


Pont Ott Parti Sopronban

Idén a Nyugat-magyarországi Egyetem kapta meg a jogot, hogy az országban elsőként – másik két helyszínnel együtt – hirdetheti ki nyilvánosan a felvételi ponthatárokat. Ennek időpontja: 2016. július 26. kedd 20 óra - GYIK Családi Grillkert.

2016. július 22.  /  Kultúra


Elismerés a mentőszolgálat dolgozóinak

A város nevében adott át elismeréseket dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a soproni mentőszolgálat kiemelkedően teljesítő munkatársainak..

2016. július 21.  /  Közéleti események


Bad Wimpfen-i küldöttséget köszöntöttek a városházán

Bad Wimpfen testvérvárossal élő és fejlődő a kapcsolat, mert meghatározóak a közös gyökerek és a közös történelmi múlt.

2016. július 21.  /  Kultúra


Forgalomkorlátozások a Széchenyi Vágta idején

A július 23-i Széchenyi Vágta miatt forgalomkorlátozások lesznek az Anger-rét környékén. A Balfi út, a Híd utca és a 84-es (elkerülő) út közötti szakasz, továbbá a Bella Lajos utca és a Bajnok utca is érintett, a részleteket itt találják.

2016. július 21.  /  Közéleti események


Széchenyi Vágta – várhatóan 15 lovasnak szurkolhatunk

Felnőtt és gyerek versenyzők is nyeregbe szállnak július 23-án, az Anger-réten.

2016. július 20.  /  Kultúra


Város és Kamara: együttgondolkodás és együttcselekvés

Folytatódik a zökkenőmentes együttműködés és közös munka Sopron városa és a helyi Kereskedelmi és Iparkamara között - hangzott el a testület tisztújító közgyűlésén, ahol újabb négy évre Horváth Vilmos, eddigi kamarai elnököt erősítették meg tisztségében.

2016. július 19.  /  Közéleti események


Röszke - határszemle

Az MTV1 Híradó a kihelyezett Honvédelmi és rendészeti bizottság Röszkén tartott kihelyezett  ülését követően Firtl Mátyás - többek között - azt is hangsúlyozta, hogy a magyar hatóságok a migrámsokkal emberségesen bánnak táborokban. A Híradó anyaga itt tekinthető meg.

2016. július 18.  /  Közéleti események