datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás


Esemény adatlapja

Esemény neve : Kvartett-Blaha bérlet
Időpont : 2011.05.28 19:30
Helyszín : Kisszínház(Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ)
Elérhetőség : www.prokultura.hu
Jegyrendelés : jegyiroda@prokultura.hu

Spiró György

KVARTETT

dráma


Szereplők:

Márton András Jászai Mari-díjas, Pásztor Erzsi Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, Érdemes művész, 
Krum Ádám, Tébi Márta


Rendező: Márton András Jászai Mari-díjas


A négy szereplő ugyan magyarul beszél, de mégsem értik egymást. Amit az egyik adna, azt a másik nem tudja elfogadni. Négy világkép, négy mulatságosan tragikus sors ütközik össze a színpadon, és ebből az ütközetből mindenki vesztesen kerül ki. Az ’56-os forradalom 40. évfordulójára íródott darab születésekor úgy látszott, nem más egy éles pillanatfelvételnél. Az évek multával azonban egyre tragikusabb fénytörésben látszik ez a történet. Mintha a négy karakter sorsa akkor még valamivel reményteljesebb lett volna.

Az ’56-ban Amerikába menekülni kényszerült Vendég, szeretné meghálálni egykori barátjának azt, hogy annak idején megmentette az életét. Az Öreg valódi, hithű kommunista, aki nem ügyeskedett, amikor ez volt a divat, aki tántoríthatatlanul próbálja megörökíteni a kommunizmus történetét. A Feleség alakja tragikomikus karakterrajza a szűklátókörű proletárasszonynak, a lányuk pedig csak a meggazdagodásával törődik, ám sorsa reménytelen, mert nincs és talán soha nem is lesz tőkéje.

Spíró egyik legsikeresebb darabja kerül most a közönség elé. Az egy részben játszott darab mindvégig mulatságos, hisz ki ne szeretné szatirikus görbe tükörben látni saját és környezete életét, de torkon ragadja a felismerés, hogy a szatíra közelebb van a valósághoz, mint ahogy az, az első pillanatban tűnhetett.


Információ:

Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

9400 Sopron, Liszt F. u. 1.

Jegyiroda:

Nyitva tartás: Hétfő- Péntek: 9.00 – 17.00

Szombat: 9.00-12.00

Tel.: 99/517-517, 517-518
Fax: 99/517-542
E-mail: jegyiroda@prokultura.hu

On-line jegyrendelés
http://prokultura.interticket.com


Accor Services (Ticket Culture), Chèque Déjeuner (Cadhoc), Sodexho Pass kultúra utalványokat és Üdülési csekket elfogadunk