datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás


Esemény adatlapja

Esemény neve : Fertőtáj Világörökség Nap
Időpont : 2011.05.21 09:00
Helyszín : Fertőtáj
Elérhetőség : www.fertotaj.hu

 

Világörökség nap - Élmény, kaland a Fertő tó partján


10. jubileumát ünnepeljük annak, hogy a Fertő-táj felkerült az UNESCO Világörökség listájára, egyedülálló természeti és kulturális öröksége nyomán. Ennek üdvözlésére 2003 óta kerül megrendezésre a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület szervezésében, a nagy sikerű Világörökség nap, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Fertő part települései adnak otthont Fertőrákostól egészen Sarródig.

2011. május 21-én az ellátogató turista programok sokaságával találhatja szemben magát. Egy nap, mikor elénk tárul a Fertő sokszínű világa, kicsi és nagy egyaránt részese lehet egy történelemmel átitatott kultúrának. Csónakázás a hegykői Füzes tavon, gólyalábon járás, ingyenes lovaglás a Széplak Lovasudvarban, sétahajózás a Fertő tavon- egy kis ízelítő a kulturális kavalkádból. Olyan érdekességekkel is találkozhatunk e nap keretében, mint a népi gyógymódok és hiedelmek feltárása, vagy egész napos ingyenes kiállítások, amik bemutatják, hogy hogyan mostak eleink, milyen szerszámokat használtak a régi mesteremberek. A részvétel minden programon ingyenes. A települések 9 órától 18 óráig várják a kalandokra, kikapcsolódásra, és rejtélyes kutatásokra vágyó látogatót. A nap nyitására a Fertőhomoki tájházban kerül sor, majd 18.00 órakor a fertőszéplaki tájházban kerül sor a rendezvény zárására. Fellépnek a fertőhomoki Kajkavci tánccsoport és a fertőrákosi fúvósok.

Azok az érdeklődők, akik 3 település vendégszeretetét élvezték a záró rendezvényen tombola sorsoláson vesznek részt, ahol értékes és érdekes nyeremények találnak gazdára. Akik pedig 10 állomást végig jártak, nem csak tudással, és nagyszerű élményekkel gazdagodnak, hanem egy Elismerő Diplomát vehetnek át a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnökétől, Ivanics Ferenctől.

A programokra csoportok és magánszemélyek előre bejelentkezhetnek a www.vilagoroksegnap.hu weboldalon.

A programokra mindenkit szeretettel várunk!


Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület

9431, Fertőd, Joseph Haydn u. 2.

Telefon: +36 99/ 537-140, +36 20/ 77 56 804

Fax: +36 99/537-141

Weboldal: www.fertotaj.hu

Email: fertotaj@vilagorokseg.hu

Email: fertotaj@mail.datanet.hu