datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Megkezdődött a soproni városközpont felújítása

Tájékoztató a Fő téren várható munkák tervezett ütemezéséről, az ezzel szükség szerint együtt járó közlekedést akadályozó, korlátozó körülményekről.Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata „A városközpont értékmegőrző megújítása” címmel sikeresen pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjában. A soproniak által régóta várt felújítás megvalósításához az önkormányzat projektje közel 600 millió Ft Európai Uniós támogatásban részesült. A városunk több mint 400 millió forintos önrésszel járul hozzá a terv megvalósításához.

A projekt első elemeként 2009. december 15-én bontási és feltárási munkákkal megkezdődtek a Fő tér kivitelezési munkái, amelyek várhatóan 2010 szeptemberéig fognak tartani.

A Fő téren várható munkák tervezett ütemezéséről, az ezzel szükség szerint együtt járó közlekedést akadályozó, korlátozó körülményekről a következőket fontos tudni:

A téli időjárás adta lehetőségek közepette a kivitelező megkezdte a Fő téri épületeknél az új szennyvízcsatorna bekötések munkáit. Ezzel párhuzamosan folyik a Szentháromság szobor körüli új csapadékcsatorna építése.

 

IMG_6097m.jpg

A Tűztoronytól az Új utca-Szt. György utca vonaláig márciusban régészeti feltárások kezdődnek meg, melyek előreláthatóan júliusig tartanak. Ezen a területen mintegy 3 méter mélységig folynak majd a kutatások.

Ezen a szakaszon új szennyvízcsatorna is épül.

A tervezett munkák miatt február 22-től megszűnik a Tűztorony alatti átjárás. További nehézséget fog jelenteni, hogy a Sztent György utca egyirányúsításával csak az Új utca felé lehet továbbhaladni, majd egy rövid ideig mindkét utca zsákutcaként fog működni.

A Fő tér megközelítése gépjárművel csak a Templom utca – Kolostor utca útvonalon lehetséges, de kizárólag csak a behajtási engedéllyel rendelkezők számára. Mivel a Fő tér építési terület, időközönként korlátozásokra lehet számítani.

 

IMG_6096m.jpg

A Városház utcába a tervezett szennyvízcsatorna bekötési munkálatok és anyagdeponálás miatt március 1-től nem lehet majd behajtani. A Fő tér kivitelezési munkáit olyan ütemezési- és organizációs terv szerint kívánjuk elvégeztetni, melynek alkalmazása mellett az ingatlanok biztonságosan és lehetőleg problémamentesen megközelíthetők maradnak. Az alkalmazott technológiai folyamatok miatt természetesen előfordulhatnak olyan időszakok is, amikor nehezebb lesz a közlekedés és korlátozásokra is lehet számítani, ami kellemetlenséget fog jelenteni elsősorban az itt élők és dolgozók számára.

(sopron.hu)
Fotó: Pócza Gábor

2010. február 22. / Közéleti események