datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Brennbergi Kulturális Egyesület


A szervezet postai címe, telefonszáma:
9408 Brennbergbánya, Hermesi út 1.
Információ kérhetõ: a 354-530 (Brennbergi Óvoda),
vagy a 354-125 (Becher Nándor) telefonszámon.
Alakulásának idõpontja: 1992.


A szervezet rövid bemutatása:
Az Egyesületet a Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával kötött megállapodás alapján a Brennbergi Kultúrház mûködteti. Az 1992-ben alakult Egyesület a helyi polgárok kezdeményezésére, a település kulturális hagyományainak ápolására, a helyi közélet fejlesztésére és a közösség ünnepeinek megszervezésére jött létre. Állandó és idõszakos rendezvényeket szervez, különös figyelmet fordít a településen élt, illetve élõ mûvészek, írók munkásságának ápolására, kiemelten Zeltner Ferenc, Honti Pál, Buda Ferenc és más költõk, írók, festõk.
Az Egyesület keretén belül mûködik a Borbála kórus, mely a negyedik kórus a település történetében. 1995-ben alakult, és rendszeresen részt vesz Sopron, illetve a környék nemzetiségi rendezvényein. A kórus karnagya: Modrián Lipót.
Az egyesület érdekvédelmi és közéleti tevékenységet is folytat. Így tevékenykedik a település közútjainak javításáért, a brennbergi kommunális szemétgyûjtés bevezetéséért, a volt bányász kaszinó ismét társadalmi tulajdonba kerüléséért.
A Soproni Múzeummal közösen fáradozik a Brennbergi Bányászmúzeum felújításáért, melynek várható nyitása: 1998. augusztus.
Az Egyesület idõszakos folyóiratot ad ki Brennbergi Hírmondó címmel.

Állandó rendezvényeik:
Májusban anyák napi ünnepség, augusztus 20-án bányászbúcsú, szeptemberben bányász napi ünnepség, december 4-én Borbála-napi ünnepség szervezése.

Tisztségviselõinek neve:
Elnök: Becher Nándor; Titkár: Némethné Hajtó Andrea
Pénztáros: Döbör Béla; PR felelõs: Nagy Józsefné
Az egyesület taglétszáma: 134 fõ.