datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Lennon-szobrot avattak a zeneiskolában

John Lennon, a Beatles együttes leganás tagjaként és szólóénekesként is egyaránt maradandót alkotott. Dalain generációk nőttek és nőnek fel, dalai ma is ugyanolyan aktuálisak, mint évtizedekkel ezelőtt. Sopron ma egy John Lennon mellszoborral gazdagodott.A tragikus körülmények között elhunyt John Lennon valódi példakép sokak számára, ő az örök fiatalság megtestesítője. A zeneiskola udvarán ezentúl egy mellszobor késztetheti jobb zenei teljesítményre a fiatalokat. Ifj. Szlávics László szobrászművész felajánlásának köszönhetően új köztéri szoborral gazdagodott városunk.

20101002Lennon1.JPG

20101002Lennon2.JPG

Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Sopron mindig élen járt az európai, polgári gondolkodásban, és ez az alkotás is ezt bizonyítja. Városunkban nagy hagyományai vannak a közterületen elhelyezett emlékműveknek, emléktábláknak, szobroknak az pedig valódi különlegesség, hogy egy világszerte ismert előadónak állatanak emléket.

20101002Lennon3.JPG

Lampert Tünde, a Zeneiskola igazgatója Oravecz József pályaelhagyó művészt kérte fel emlékbeszéd elmondására. Elhangzott, hogy Lennon zenéje valódi inspirációt jelentett és kortól függetlenül jelent ma is.

20101002Lennon4.JPG

A soproni alkotás –melynek felállításában nagy szerepet játszott Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke is – a szervezők információi szerint hazánk első közterületi John Lennon szobra. A zenészlegenda születésének 70., halálának 30. évfordulója előtt, a zene világnapja apropóján tisztelgett a város az egykori Beatle előtt.

20101002Lennon5.JPG

20101002Lennon6.JPG

sopron.hu

Fotók: Bárány Zoltán

2010. október 2. / Közéleti események