datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Médiaklubot tartottak

A soproni írott és eletronikus sajtó munkatársai ezúttak dr. Simon Istvánt, a város alpolgármesterét látták vendégül a havonta tartott médiaklubban, ahol a sajtó és az önkormányzat, a sajtó és a politika viszonyáról folyt kötetlen beszélgetés a résztvevők között.


Megalakulása óta havonta találkoznak a soproni médiaklub újságírói, az összejövetelekre minden alkalommal egy-egy közéleti személyiséget is meghívnak.

Az önkormányzat és a sajtó kapcsolata volt a témája a Hotel Lővérben megtartott e havi médiaklubnak; meghívott vendégként ezúttal dr. Simon István alpolgármester volt jelen az eseményen.

20081202mediaklub01m.jpg

 

Önkormányzat, politika és sajtó egyaránt a közösséget szolgálják, a közösségnek szólnak – ez volt a beszélgetés egyik kiindulópontja.

Az önkormányzati munka, illetve a politika és a sajtó viszonyrendszeréről beszélgetve, – amely sokrétű és számos közös ponton javítható, és továbbfejleszthető - vélték közösen újságírók és a politkus, illetve azok, akik a politikusnak a sajtóval való kapcsolattartását segítik. Eltérő vélemények inkább a ,,hogyan" kérdésre adott válaszokban fogalmazódtak meg. A médiaklubon jelenlévők a közös munka tapasztalatait is megosztották egymással, illetve a közös munkát segítő javaslatokat is megfogalmaztak, és mindenképpen hasznosnak ítélték meg a találkozót.

20081202mediaklub06m.jpg

A sajtó munkatársai – többek között – a nyilatkozók könnyebb és hatékonyabb elérhetőségét tartották fontosnak hangsúlyozni, és szóba került a politikusoktól elvárt értékteremtés és a politikai hitvallás sorrendje is.

20081202mediaklub12m.jpg

 

BTÉ