datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

SC Sopron: jó embereket és jó futballistákat nevel

Teltházas szülői értekezleten értékelt az SC Sopron és ismertette a jövőre vonatkozó terveit a Liszt-központ Széchenyi termében.

SC Sopron filmA soproniak mindig szerették a sportot. Sopron városának a kezdetektől fogva rangos sporthagyományai vannak, mint ahogyan  soproniként, a legnagyobb magyar, Széchenyi István a mai magyar sport egyik megteremtője .

Sopron önkormányzata egyre növekvő, nagyon jelentős mértékben - több mint százmillió forinttal -  támogatja a sportot, mint ahogyan a magyar kormányzat ugyancsak rendkívüli módon  támogatja a sportot. Ez azért fontos, mert a sportszeretet és a nemzetszeretet összefügg, ezeket erősíti a sport. A magyarok sportossága is benne van a nagyszerű magyar teljesítmények mindegyikében – mondta dr. Simon István alpolgármester, aki hosszasan részletezte azokat a konkrét támogatási formákat és módokat, ahogyan Sopron városa és a kormány anyagilag és erkölcsileg is támogatja a sportot, ezen belül is a focit.

 

IMG_9800ccccc.jpg

- A versenysport és a tömegsport területén egyaránt a maximumra törekvő sportegyesület fő célja, hogy elsősorban jó emberek és egyben jó futballistákat neveljen, akik büszkék lehetnek arra a teljesítményre, amelynek köszönhetően eljutnak arra a szintre, amelyet célul tűztek ki maguknak. A SC Sopron focistái és utánpótláscsapatai büszkék Sopronra és Sopron büszke rájuk, teljesítményükre, küzdeni akarásukra – fejtette ki Csiszár Ákos elnök, aki az SC Sopron szülői értekezletén megjelent többszáz sportolónak és szüleiknek négy témáról beszélt.

 

IMG_9847ccccc.jpg

 

IMG_9828ccccc.jpg

A versenysport jelmondata: „A te utad a mi célunk”, míg a tömegsporté: „A sport egészségre nevel.”

Elsőként az SC Sopron bemutatásáról és felépítéséről adott az 500 fiatalt sportra nevelő klub elnöke részletes tájékoztatást, majd az SC Sopron általános szakmai programját mutatta be. Ezt követően a 2016/2017-es bajnoki szezon versenykiírásait ismertette.

 

 

IMG_9848ccccc.jpg

Az SC Sopron infrastrukturális fejlesztéseiről is szó esett a nagy érdeklődéssel kísért szülői értekezleten, ahol az SC Sopron kisfilmjét is bemutatták a közönségnek.

 

IMG_9817ccccccc.jpg

Eljöttek sportolóink, akik pályafutásukat az SC Sopronban kezdték, példaképek lehetnek

 

IMG_9870cccc.jpg

.

IMG_9856cccc.jpg

 

A Sport Club Sopron kisfilmje

 

scsopronfilm.jpg

sopron.hu

2016. május 25. / Sport