datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

3D Íjász Világbajnokságnak ad otthont Sopron és környéke

A Magyar Íjász Szövetség és a Nemzetközi HDH-IAA Íjászszervezet 3D Íjász Világbajnokságot rendez Sopronban és környékén. A háromnapos világversenyre tizenegy országból érkezett regisztráció, ami mintegy 365 indulót jelent.Hétfőn este volt a világbajnokság hivatalos megnyitóünnepsége, ahol a résztvevő csapatokat a városi stadionból Sopron Város Fúvószenekara és a Soproni Mazsorett Egyesület hölgykoszorúja kísérte a Várkerületre, ahol a versenyzőket köszöntötte dr. Simon István Sopron MJV. alpolgármestere. 

 

3Dccc1.jpg

A HDH-IAA évente rendez világversenyeket, azonban a 3D-s íjászatban ez lesz az első világbajnokság. Sopron egy ideális helyszín a szervezők szerint, hiszen minden olyan adottsággal rendelkezik, ami elengedhetetlenül szükséges a sikeres lebonyolításhoz. 

 

3Dccc2.jpg

Megtudtuk, hogy Sopron már többször adott otthont hazai 3D-s íjászversenynek, azonban ebben a szakágban ez az első alkalom, hogy világeseménynek lehet a házigazdája.

 

3Dccc3.jpg

A verseny három napig tart és a versenyzők három pályán összesen 28 lőállásból célozhatnak a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokra. A pályák a Vadon Lovas Klubnál kerültek kialakításra.

 

3Dccc4.jpg

A magyar íjászok és szakemberek nagyon sikeresek ebben a sportágban és a soproni klubban is többen remek eredményekkel rendelkeznek, nekik akár külön is szoríthatunk a sikeres szereplésért. 

sopronmedia.hu

 

2016. augusztus 23. / Sport