datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Tájékoztató a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!

A 2020. április 21-22-ére személyes megjelenésre meghirdetett óvodai beiratkozás a veszélyhelyzetre tekintettel módosul.

Az Emberi Erőforrások Minisztere által a veszélyhelyzetre tekintettel kiadott 7/2020. (III.25.) számú EMMI határozata alapján nevelési évre történő óvodai beiratkozások során a következőképpen kell eljárni:

kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi - férőhelyek függvényében - a felvételi körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket.

Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja számára, akkor nincs teendője a beiratkozással kapcsolatban.

Ha a szülő, törvényes képviselő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát nyilatkozatban elektronikus úton vagy telefonon 2020. április 17-ig az általa kiválasztott óvoda felé kell jeleznie, a kötelező felvételt biztosító óvoda nevének és címének megjelölésével. A körzettel nem rendelkező óvoda (például: egyházi óvoda, magánóvoda) a felvételéről legkésőbb 2020. április 20-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt, illetve az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét. Az egyes óvodák beiratkozási időpontjairól az adott intézmények honlapján tájékozódhatnak.

Ennek értelmében a szülőnek csak abban az esetben kell a mellékelt szándéknyilatkozatot kitöltenie, ha gyermekét NEM a kötelező felvételt biztosító óvodába kívánja beíratni.

A Bánfalvi Óvoda-Kindarten Wandorf  a banfalvi.ovoda@igsz.hu, a Hermann Alice Óvoda a aliz.ovoda@igsz.hu, a Trefort téri Óvoda a pirosovi@t-online.hu e-mail címen várja az írásbeli kérelmeket.

 

A szülő írásbeli kérelmét követően a kötelező felvételt biztosító óvoda a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor.

 

 

Dr. Sárvári Szabolcs

jegyző