Nyomtatás

Advent Sopronban

Meghitt, színes, tartalmas és igényes adventi programra számíthatnak idén a soproniak és a vendégek a soproni Advent ideje alatt . Az ünnepi díszbe öltöztetett soproni Fő téren, a Liszt Ferenc-központban és a gyermek- és Ifjúsági Központban számos, ünnepváró, hangulatos program várja az érdeklődőket.

A rendezvény hangulatát egyre inkább a keresztény meghittség jellemzi majd, ahol az ünnepvárás hangulatát elsősorban a látvány és az illatok fokozzák. Hangulatos lampionok, karácsonyi díszekbe feldíszített házak, színpad jelennek meg a téren, a műsort a helyi és kistérségi közösségek, szervezetek adják.

Tíz napos lesz az idei programsorozat az Adven ideje alatt. Karácsonyig minden hétvégén érdekes programok várják a városban a kicsiket és a nagyokat, a helyicsoportok előadása mellett fellép a Mystery Gang, az Unique együttes, Farkasházi Réka, lesz bábszínház, musicalshow is.

 

1128adventivasar03.jpg

 

Különleges színfoltnak ígérkezik a Nyika című dramatikus mesejáték, és ismert sztárok is jelen lesznek a Fő téri feldiszített színpadon - tudtuk meg Varga Szabolcstól, a szervező, Pro Kultúra Kht. sajtóreferensétől.
A Mikulás idén a Gyermek- és Ifjúsági Központban várja a gyerekeket a már hagyományos Télapó Háza elnevezésű programon,

December 7-én az események nyitányaként a GYIK-ban adventi játszóházba várják a gyerekeket, este Ghymes-koncert lesz a Liszt-központban. A hivatalos megnyitót december 12-én este 6 órakor tartják, a polgármester köszöntőjét követően gyermekkórus énekel, majd elhangzik Gergel balladája, zárásaként pedig fellép Roy és Ádám.

 

1128adventivasar02.jpg


A szintén hagyományos és közkedvelt Adventi naptárnyitás idén december 12-én kezdődik és 24-ig tart. A naptár képeit a Sopron-Fertőd kistérség általános iskoláinak diákjai készítettek. A rajzokat szakmai zsűri választotta ki.

 

A vásár ideje alatt a soproni Lions Klub és az Unicef soproni képviseletének faházai is megtalálhatók a Fő téren, ahol forralt bort, képeslapokat és kisebb ajándéktárgyakat árusítanak jótékonysági célból.

Az idei Betlehem szintén különlegesnek ígérkezik, azt a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatói készítették.

A tegnap már megérkezett a Fő térre a város karácsonyfája. Az idei évben Pölz Ferencné által felajánlott jegenyefenyőbe gyönyörködhetnek a soproni Fő térre látogatók advent és karácsony idején. A gyönyörű 16 méteres fenyő 30 évig állt Brennbergbányán, a Soproni út 16- os számú ház előkertjében.

 

1128adventivasar01.jpg

Az Adventől Újévig programsorozat részletes programja

B. Tóth Éva2008. november 28. / Közéleti események