Nyomtatás

A megyei önkormányzat ünnepségét Agyagosszergényben tartották

Firtl Mátyás részt vett és koszorúzott a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat 1848-as ünnepségén, amelyet Agyagosszergény Község Önkormányzatával együtt, közösen tartottak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - az eddigi hagyományokat folytatva - az idei évben is ünnepi közgyűlés keretében emlékezett 1848. március 15-ére, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra, annak hőseire.
Méltóságteljes főhajtásukat – Agyagosszergény Község Önkormányzatával közösen - 2015. március 14-én, szombaton 11.00 órai kezdettel tartották Agyagosszergényben, a Templom téren álló Hősök emlékoszlopánál. 

Az ünnepség  – a Himnusz hangjait követően – Szalai Istvánné polgármester asszony köszöntő, üdvözlő gondolataival kezdődött, majd Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.
Ezt követően a résztvevők ünnepi műsort tekinthettek meg „A nemzet gyökere a polgárság” címmel.
A ünnepi megemlékezés során közreműködött: a Bogyoszlói Férfi Dalkör, a Kapuvári Néptáncegyüttes tagjai, Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgatója és Stangl Csaba. Az esemény az emlékezés virágainak elhelyezését követően a Szózat közös eléneklésével zárult.

 

DSCF9235aaaccc.jpg

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője és Ivanics Ferenc, a megyei önkormányzat alelnöke közösen helyezte el a tisztelet koszorúját a Hősök Emlékművénél.

firtl.sopron.hu2015. március 14. / Aktuális