datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Sopron látnivalói
 
 
Városi hírek Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Múlt és jelen - a fiatalok városa

 

 

 D_EP 24-450p.jpg

 

Sopron mágikus hely, aki akár csak egyszer is járt e kisvárosban, az visszavágyik ebbe az újabb és újabb felfedezésre váró „kincsesbányába”.

Gazdag kultúrájú, élénk művészeti élettel áthatott fesztiválvárosban érezheti magát az ember. Sopron él és lüktet. A csendes, elvonulásra, mélázásra ösztönző belvárosi félhomálytól néhány utcányira a nyüzsgő fiatalság vidámsága és életszeretete csivitel.

Az iskola- és egyetemváros több ezernyi diákja évről évre fiatalos lendülettel vértezi fel az évezredes városfalakat. Hagyományőrző programjaik minden évszakban különleges élménnyel, hangulattal töltik meg a város utcáit.

 

2004-10-01_12-05-26_(006)_BR-450p.jpg

 

Frissesség, erő és energia árad a várost övező Soproni-hegység erdeinek zöldjéből, tiszta alpesi levegőjéből is. Nem véletlenül emlegetik Sopront a „zöld városként”. Az erdős hegyek a város szinte valamennyi utcájába betekintenek, az árnyas, virágos utcák, terek, parkok pedig vendégmarasztaló környezetet teremtve csalogatják a vendégeket. 2009-ben Sopron lett a Virágos Magyarország verseny győztese, a 2010-es európai megmérettetésen pedig ezüstérmet nyert.

 

 D_EP 19-300p.jpg