datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Székházat kaptak a borlovagok a Rejpál házban

Összefogásnak köszönhetően kaphatott felújított székházat a Borlovagrend Sopronban.Avatóünnepséget tartottak a  Rejpál-házban, ahol  az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Soproni Legációja kapott helyet. A hagyományok és a borkultúra ápolását fontosnak tartó borlovagrend megjelent tagjait – többek között – Sopron város polgármestere is köszöntötte.

 

DSCF2619ccc.jpg

 

Dr. Fodor Tamás hangsúlyozta: méltó székhelyhez jutottak a soproni önkormányzat támogatásával, az összefogásnak köszönhetően a borlovagok. A  polgármester elismerését fejezte ki, hogy a civil szervezet élt a lehetőséggel és példaértékű igényességgel tette rendbe a műemléki épületet. Az avatóünnepség annak is jele, hogy  város megbecsüli civil szervezeteit, akik fontos közösségformáló erővel rendelkeznek. A felújított székháznak köszönhetően a borlovagok sokat tehetnek a soproni borvidék és a borkultúra népszerűsítéséért.

 

DSCF2635ccc.jpg

 

A ház földszintjén bortrezor és kiszolgálóhelyiségek kaptak helyet, az emeleten pedig a lovagi- és a tanácsterem. A 68 tagot számláló soproni legátus mintegy 180 négyzetméteres székháza a jövőben borral kapcsolatos rendezvények, tanfolyamok, borkóstolók helyszíne is lesz.

 

DSCF2630ccc.jpg

 

Az avatási ünnepségen a város vezetői – dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester mellett - , a német és horvát nemzetiségi képviselők, továbbá osztrák és magyar borrendek küldöttei is résztvettek.

 

DSCF2629ccc.jpg

A ház bejáratán elhelyezett emléktáblát Gabnai Sándor esperes, a belső tereket Horváth Imre városplébános áldotta meg.

 

 

DSCF2627ccc.jpg

DSCF2632ccc.jpg

2015. július 10. / Kultúra