datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás
 

Szüreti napok Balfon

Vidám közösségi rendezvénnyel, óriási érdeklődés mellett ünnepelte Balf településrész a népszerű szüreti napokat.

2016. augusztus 28.  /  Kultúra


Ünnepelt Bánfalva

A bánfalvi Hegyi-templom Fekete Mária kegyképének Búcsú ünnepét tartotta Bánfalva egyházközössége augusztus 26-án, pénteken. A Fekete Mária Búcsúnapján a templomi szentmisén túl megemlékeznek település életét meghatározó Pálos és Karmelita szerzetesekről, valamint a Czestochowai kegykép tiszteletéről.Díjeső Álmos legendájának A Sopron Balett hatalmas sikere Szarvason

Három díjat nyert az Álmos legendája című táncmű az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon Szarvason. A Sopron Balett előadása a szakma és a közönség tetszését egyaránt elnyerte.

2016. augusztus 25.  /  Kultúra


56-os Emlékbizottság alakult az Egyetemen

Megalakult a Nyugat-magyarországi Egyetemen az 56-os Emlékbizottság, melynek célja, hogy méltó módon emlékezzünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharc soproni eseményeiről, és azokról a hősökről, akik a megtorlás időszakában is hűek tudtak maradni a hazához.

2016. augusztus 23.  /  Kultúra


A bánfalvi Hegyi-templom Fekete Mária kegyképének Búcsú ünnepét tartják augusztus 26-án

A Pálos szerzetesek imádságos élete 1482 óta meghatározza e környék hitéletét, a rend patrónájának oltárképe pedig a kegyelmet várók zarándokhelye több évszázada.

2016. augusztus 22.  /  Kultúra


Sopron a Páneurópai Piknik és határáttörés évfordulóját ünnepelte

Filmbemutató, kiállítás, emlékünnepség és koncert idézte az 1989-es Páneurópai Piknik és határáttörés eseményeit.

2016. augusztus 19.  /  Kultúra


Világsztár gordonkaművész a Barlangszínházban

Perényi Miklós lesz a szólistája a hangversenynek, melyet a Páneurópai Piknik évfordulójára rendeznek meg.

2016. augusztus 11.  /  Kultúra


Gazdag programajánló szeptemberre a Pro Kultúra Sopron-tól

Szabadtéri koncertek, Magyar Népmese Napja, az idén 25 éves Soproni Petőfi Színház ünnepi programkavalkádja, a Magyar Állami Operaház vendégjátéka, kiállítások és barlangszínházi produkciók is várják a látogatókat szeptemberben!

2016. augusztus 10.  /  Kultúra


Három napos programsorozat lesz a Páneurópai Piknik 27. évfordulóján és az államalapítás ünnepén

A hivatalos ünnepi rendezvények sorában kiállítás nyílik a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, ünnepi megemlékezést tartanak a Páneurópai Piknik Emlékparkban, koncert lesz a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, szentmise a Szent István templomban. A Várkerületen "Soproni Piknik" elnevezéssel színes programkavalkád, koncertekkel, előadásokkal, kirakodóvásárral, kézműves-foglalkozásokkal és légvárakkal. 

2016. augusztus 9.  /  Kultúra


Kiállítás Brennbergbányán

Nagy érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit az  első Brennbergbányai Összművészeti Kiállítást a megújult brennbergbányai kultúrházban.

2016. augusztus 8.  /  Kultúra


Pilinszky János Emlékest lesz a Domonkos templomban

Az osztatlan sikerre való tekintettel újból előadják Pilinszky-estjüket Orbán Júlia és Bende Attila versmondók augusztus 12-én, pénteken, este 8 órakor.

2016. augusztus 5.


Rangos elismerés a soproni csipkekészítőnek

A soproni Kovácsné Pócza Ágnes Népi Iparművésznek ítélték a Kristály Kézműves Vándordíjat, aki a soproni pedagógusok Művelődési Háza népi díszitőkörének tagjaként elhivatottan szolgálja a höveji csipke ügyét.

2016. augusztus 4.  /  Kultúra