datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A bánfalvi Hegyi-templom Fekete Mária kegyképének Búcsú ünnepét tartják augusztus 26-án

A Pálos szerzetesek imádságos élete 1482 óta meghatározza e környék hitéletét, a rend patrónájának oltárképe pedig a kegyelmet várók zarándokhelye több évszázada.A bánfalvi Hegyi-templom Fekete Mária kegyképének Búcsú ünnepét tartja Bánfalva egyházközössége augusztus 26-án, pénteken.

17 órakor ünnepi szentmise lesz. Főcelebráns: Borsos József, pálos atya, ezt megelőzően 16.30 órakor lelkiségi felvezetést tart, közös énekléssel: Pálmai Árpád, karnagy az Esztergomi Hittudományi Főiskola musica sacra tanára. A búcsúi szentmisét Pálmai Árpád egyházzenész orgonajátéka zárja. Jelenlétével az ünnepet megtiszteli dr. Körmendy Adrienne krakkói főkonzul .

 

feketemadonna03.jpg

A Pálos szerzetesek imádságos élete 1482 óta meghatározza e környék hitéletét, a rend patrónájának oltárképe pedig a kegyelmet várók zarándokhelye több évszázada.

A csodatevő Szűz Anya, karján a gyermek Jézussal a Czestochowai Fekete Mária kép legősibb mása, így szerzetesek és a hívők legnagyobb tisztelete övezi.

 

feketemadonna01.jpg feketemadonna02.jpg

 

 

 „A pálos szerzetesek elsősorban nem magukért, hanem nemzetükért, hazájukért imádkoznak”, legyünk társak az imádságban, mert nagy szükség van rá! - szól a meghívás az ünnepi eseményre, amelyet Németh Attila, katolikus plébáno, a Hegyi templom hívei és Bánfalva egyházközössége tett közzé a közös ünneplésre. A Fekete Mária Búcsúnapján a templomi szentmisén túl megemlékeznek település életét meghatározó Pálos és Karmelita szerzetesekről, valamint a Czestochowai kegykép tiszteletéről.

sopron.hu

2016. augusztus 22. / Kultúra