datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Impozáns kulturális központtal gyarapodott Fertőd városa

Fertődön a fejlődés megállíthatatlanul folytatódik. A fertődi városvezetők és testület tisztességgel teszik a dolgukat, élnek az önkormányzatiság teremtette lehetőségekkel, amelyek eredményre vezetnek - hangsúlyozta beszédében Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője a fertődi Kulturális Központ avatóünnepségén. Aradszki András államtitkár azt hangsúlyozta: A sikeres települések mögött sikeres közösségek állnak.Sok színes rendezvényt, vidám eltöltött órákat, szolgálja városunk javát még sokáig a Kulturális és Szolgáltató Központ – mondta Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere a fertődi  Kulturális és Szolgáltató Központ  mai avató-ünnepségén, azt követően, hogy ismertette azt a – akadályoktól sem mentes – hosszú utat, amit több cikluson keresztül bejártak, addig, ameddig a létesítmény elkészülhetett részint Európa Uniós támogatással, a nagyszabású város-rehabilitációs projekt részeként, amelynek legnagyobb lélegzetű eleme, a volt orosz laktanya rendkívül leromlott állapotú közösségi épületének felújítása, a város számára hasznos és szép épület kialakítása volt.

 

IMG_9124aaaaaaccccc.jpg

Maga a teljes projekt, amely magában foglalja a már elkészült Haydn-sétányt, parkolókat és kerékpárutat, a süttöri templom előtti tér rendezését, valamint a még folyamatban lévő KSZK megépítését, összesen 670 millió forintba került. Ebből 540 millió forint a támogatás.

 Az impozáns létesítmény átadó-ünnepségén avató beszédet dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára mondott.

A sikeres települések mögött sikeres közösségek állnak, összetartó , jól működő családok – hangsúlyozta az államtitkár, aki kiemelte: a szellemi összetartozásunkat jelentő értékek felismerése és érvényre jutása a fontos.

 

 

IMG_9159aaaaacccccc.jpg

A sikeres településeknek kell a közösségi tér, a templomok, iskolák mellett a kulturális központ, amely lehetőséget teremt a találkozásra, a kapcsolatok aktív megélésére,az együttlétre.

 

 

IMG_9175aaaaaaacccc.jpg

Fontosak a szellemi eszközeink az európai kultúra, a keresztény hagyományok megőrzésére és táplálására- hangsúlyozta, hozzátéve: a sikeres települések szervezőereje a kultúra, ezért is támogatja a polgári kormány a települések ezirányú törekvéseit, a kulturális terek létrehozását.

 Az értékalapú közösségi együttgondolkodás fontosságát hangsúlyozta  Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő ünnepi gondolataiban. A térség országgyűlési képviselője utalt arra, hogy a 2014 előtti  előzmények ismeretében bebizonyosodott: Fertőd egy olyan közösség amely megfelelő bölcsességgel tud dönteni sorsáról, olyan vezetést választani, aki megfelelő önkormányzati csapattal eredményre tudja vezetni a közösséget.

 

IMG_9193aaaaaacccc.jpg

A Kulturális és Szolgáltató Központ nem csak Fertődnek nyit új lehetőségeket, hanem a környékbeli települések számára is – hangsúlyozta Firtl Mátyás, aki példaérétkűnek nevezte azt, amiként a fertő-parti települések össze tudnak fogni.

 

IMG_9228aaaaaaccccc.jpg

Az új intézmény méltatásán túl  Firtl Mátyásarra is ráirányította a figyelmet, hogy az éppen zajló iskolaépítés is annak köszönhető, hogy a fertődiek jól választottak, ezért a fejlődés megállíthatatlanul folytatódik. A fertődi városvezetők és testület tisztességgel teszik a dolgukat, élnek az önkormányzatiság teremtette lehetőségekkel, amelyek eredményre vezetnek.

IMG_9234aaaaaccccc.jpg

 

Beszédének zárásaként Firtl mátyás, mint az országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke emlékeztetett arra is, hogy az elkövetkező időszakban a fertődieknek  tanúságot kell tenniük az eddigi összefogásról és az ünnepi műsor Petőfi-versében elhangzott magyarságról, amikor a magyarság és a keresztény értékrendek megtartásáról kell majd dönteni azon a  népszavazáson , amelynek tétje, hogy mi maguk dönthessük el, hogy kivel akarunk országunkban együtt élni.

Az ünnepi beszédeket követően került a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágására, az új létesítmény megáldására, majd az ünnepi műsorra.

2016. május 6. / Régió