datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás
 

Liszt Ferenc Kerákpártúra 2016.

Augusztus 28-án, vasárnap rendezik a népszerű Liszt Ferenc Kerékpártúrát a Harka-Sopron-Sopronnyék-Harka útvonalon, amelyre idén is várjk a résztvevőket. A túrán minden évben nagy számmal vesznek részt a soproni bringások is.

2016. augusztus 1.  /  Régió


Tölt József soproni Kékfrankosa lett a megye bora idén

A Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság szervezésében rendezték meg,  immár 15. alkalommal megyei borok versenyét, amelynek ezúttal Kópháza adott otthont.

2016. június 23.  /  Régió


Firtl Mátyás a Magyar Országgyűlés elnökével hivatalos horvátországi látogatáson vesz részt

Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke hivatalos horvátországi látogatáson vesz részt június 1 és 2 között Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke által vezetett küldöttség tagjaként. A zágrábi program során Tihomir Orešković, a Horvát Köztársaság miniszterelnöke is fogadja a magyar küldöttséget.


2016. június 1.  /  Régió


XV. Bodzafesztivál - számunkra ez a vidék, a szülőföld a legszebb

Öröm megtapasztalni, hogy a Fertő-menti és a környékbeli települések nem csak felismerték természeti értékeiket,  az épített örökséget, a műemlékek vonzerejét, hanem ezeket büszkén megmutatják közösségi rendezvényeken - mondta Firtl Mátyás megnyitóbeszédében a XV. Bodzafesztiválon Fertőbozon, a Julianus-völgyben.

2016. május 21.  /  Régió


Impozáns kulturális központtal gyarapodott Fertőd városa

Fertődön a fejlődés megállíthatatlanul folytatódik. A fertődi városvezetők és testület tisztességgel teszik a dolgukat, élnek az önkormányzatiság teremtette lehetőségekkel, amelyek eredményre vezetnek - hangsúlyozta beszédében Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője a fertődi Kulturális Központ avatóünnepségén. Aradszki András államtitkár azt hangsúlyozta: A sikeres települések mögött sikeres közösségek állnak.

2016. május 6.  /  Régió


Körzeti megbízotti irodát avattak Sopronkövesden

A sopronkövesdi  rendőrőrs létrejötte összefügg a folyamatosan épülő, bővülő településsel, azzal hogy a térségi katasztrófavédelmi központ is itt talált helyet, és azzal, hogy létszámban is gyarapodik a település, az emberek akarnak itt élni - fogalmazott Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságánal alelnöke az avatóünnepségen.

2016. április 28.  /  Régió


Tündérvilág - S. Kárpáti György kiállítása Fertőhomokon

Kívánom, hogy minél többen legyünk, akik a Fertő vidék tündérvilágának fotográfiáin keresztül felfedezik a látványon túli gazdagabb és igaz tartalmat, az értéket, a teremtettség mindenen áthatoló, megtartó erejét! - mondta Firtl Mátyás a fertőhomoki tájházban tartott megnyitón.

2016. április 24.  /  Régió


Ahová néztek, mindenütt Széchenyi szellemével találkoztok - idézte Jókait Firtl Mátyás

Ezer esztendő legnagyobb magyarja Széchenyi, aki a közjó szolgálatát a nemzet egészére kiterjesztette. Ezért fontos, hogy a nemzet zarándokhelyévé – a nemzet egymásra-találásának és összetartozásának kultikus  helyévé – váljon nagycenki nyughelye, a Széchenyi-örökség többi helyszínével, aminek lehetőségét a jelenlegi Magyar Kormány elkötelezettsége és támogatása teremtette meg - mondta emlékező beszédében Firtl Mátyás.

2016. április 8.  /  Régió


Széchenyi emlékév - Széchenyi legyen példa a fiatalok számára

Gróf Széchenyi István (1791-1860) halálának évfordulóján Nagycenken emlékülést szerveztek, a Magyar Posta  bélyeget bocsátott ki a Széchenyi emlékévre. Az eseményen a Széchenyi-család mauzóleumában tartott koszorúzást megelőzően L. Simon László államtitkár méltatta Széchenyi István életművét.

2016. április 8.  /  Régió


Gróf Széchenyi István születése 225. évfordulója tiszteletére hozott határozat záróvitája

 Gróf Széchenyi István születésének 225. évében az Országgyűlés határozati javaslattal tiszteleg a legnagyobb magyar éltműve előtt. " Széchenyi hitt a magyar jövőben, azaz: hitt bennünk, legyünk hát méltók ehhez a bizalomhoz és úgy tegyük minden dolgunkat, Magyarország javára." Széchenyivel szólva: „Tőlünk függ minden, csak akarjunk” - mondta ma Firtl Mátyás az országgyűlési határozati javaslat záróvitájában annak egyik előterjesztőjeként.

2016. március 29.  /  Régió


Letették a fertődi Porpáczy-iskola alapkövét

A kormány támogatásának köszönhetően épülhet meg Fertődön a Porpáczy-középiskola.

2016. március 22.  /  Régió


A Széchenyi Emlékév jegyében - Firtl Mátyás napirend előtti felszólalása a Parlamentben

 A 2014 óta Nagycenken elkezdődött fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy a legnagyobb magyar szellemi örökségéhez méltó zarándokhellyé válhassanak az életművéhez kapcsolódó emlékhelyek, létesítmények. Ahhoz, hogy a nagycenki és térségbeli fejlesztések megvalósulhassanak az Eszterháza Központ léte, működése, szakmai munkája és háttere elengedhetetlen - fejtette ki napirend előtti felszólalásában Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

2016. február 16.  /  Régió