datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Tölt József soproni Kékfrankosa lett a megye bora idén

A Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság szervezésében rendezték meg,  immár 15. alkalommal megyei borok versenyét, amelynek ezúttal Kópháza adott otthont. A szakmai  zsűri 64 beérkezett mintából választotta ki a megye legjobb fehérborát  és  a megye legjobb vörösborát. A megmérettetésre  22 vörös-, 7 rozébor érkezett 3 pincészetből.

 

IMG_0546aaaacccc.jpg

A borbírálatot szakmai találkozó követte, amelynek bevezetőjében Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője, Pető Péter, megyei alelnök és Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere köszöntötte az eseményen résztvevő szőlészeket borászokat.

 

IMG_0543aaaaacccc.jpg

„A borok általában ott élvezhetők maradéktalanul, ahol termettek” (Hamvas): ez a megyei borverseny nagy felismerése és küldetése is egyben. A megyei borversenyek hozadéka, hogy a bor azt a helyet gyarapítja és gazdagítja, ahol megterem és nemessé forr - mondta köszöntőjében Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője.

 

IMG_0563AAAAccccc.jpg

Ezt követte az  értékelés és az eredményhirdetés . Idén a Győr-Moson-Sopron Megye legjobb fehérbora Tar Attila, Panonnhalmi Fűszeres Traminija lett, a megye legjobb vörösbora megtisztelő címet Töltl József Kékfrankosának ítélte oda a társadalmi zsűri.

 

 

IMG_0580aaaaaccccc.jpg

2016. június 23. / Régió