datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A múzeumok és galériák szélesre tárták kapuikat a Múzeumok Éjszakáján.

Nemcsak hagyománnyá várt, de immár nagyon is közkedveltté a maga nemében egyedülálló hangulatot árasztó rendezvény, amelyen a tömegeket a délutáni rossz időjárás sem tudta eltántorítani a múzeumlátogatástól.

 

Az Erdészeti Múzeumban Selmecbányát, mint UNESCO-örökséget bemutató tárlattal és író-olvasó találkozóval, amelynek vendége Száraz Miklós György volt,  ünnepelték a Múzeumok Napját.

20090620muzeumej03m.jpg

A Körmendi Galériában Szlávics-kiállítással, az Artner Palotában és az Anna Átriumban szoborkerti sétával várták az érdeklődőket, akik folyamatosan érkeztek a különböző időpontokban meghirdetett és a folyamatos programokra egyaránt.
Este 9 órakor éjszakai erdei séta ígérkezett. A Hajnóczy-Bakonyi Galériában kiállításmegnyitó várta az érdeklődőknek, az Evangélikus Múzeumban tárlatvezetéses sétán ismerkedhettek meg az érdeklődők a templom kincseivel

20090620muzeumej04m.jpg


A Fabricius házban játék várta a kisebbeket, a kőtárban pedig papírsárkány és papírrepülő kiállítás. A Torony Terasz térhatású fotókat mutatott be a századfordulós Sopronról. A Központi Bányászati Múzeumban élménybánya várta a kicsiket, a múzeulógusok a kiállítás legérdekesebb darabjairól meséltek.

20090620muzeumej05m.jpgNagycenken a Széchenyi István emlékkiállítást éjszakai, tárletvezetéses látogatáson nézhették meg az érdeklődők .
 A múzeumparkban hagyományőrző huszárok táboroztak, s tartottak bemutatót a régi lovasok életéről. A Széchenyi Múzeumvasút éjfélig teli kocsikkal közlekedett.  

 

 

 

20090620muzeumej07m.jpg
BTÉ
Fotó: Németh Péter 

 

2009. június 21. / Kultúra