datum+nevnap
| | |


Kistérség
 
 
Városi hírek Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Turisztikai Portál

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Kulturális, turisztikai programok


1.jpg
Az országos és nemzetközi hírű Soproni Ünnepi Hetek, a Tavaszi Fesztivál és a Fertődi Zenei Napok mellett számos más rendezvény is egyre népszerűbb. Ilyen a Liszt Fesztivál, az Eszterházi Barokk Vigasságok, az Ágfalvi Gesztenye Fesztivál, Futófesztivál és az Ikerfesztivál, a Hegykői Művészeti Napok, a Szentmiklósi Napok, a Fertőrákosi Frigyes Napok, a Nagycenki Művészeti Napok, Fertőbozi Bodzafesztivál, a Fertőhomoki Diófesztivál, Szüreti napok, Falunapok, Falukarácsony számos településen, repülős programok Fertőszentmiklóson és Pusztacsaládon, kerékpáros turizmus, öko- aktiv- és kalandturizmus a Fertő tavon és környékén, lovas turizmus és programok a kistérség sok településén.

2.jpgA legismertebb könnyűzenei rendvény a hazai és külföldi élvonalbeli zenekarokkal rendezett soproni VOLT fesztivál.

Kistérségünk európai uniós támogatásból megvalósuló kiemelt projektje az Esterházy kastély rekonstrukciója, a Közép Európai Kulturális Központ létrehozása.

Az Esterházy kastély Magyarország harmadik legjelentősebb épületegyüttese. E barokk kastélyt Esterházy (Fényes) Miklós építtette 1763–65 között.

A kastély külső homlokzatán a barokk szinte minden díszítőeleme megtalálható. A 126 szobás kastélyhoz 200 hektáros park tartozik. Joseph Haydn, a kor világhírű zenei mestere 30 évig állt az Esterházy család szolgálatában. A kastélyban tartott opera előadásokon nem egyszer részt vett a királyi, illetve császári család is.