datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Kempten


www.kempten.dekempten.jpg Németország déli részén ,Európa szivében fekszik. Hegyek, tavak és erdôk övezik, ez adja a város jellegét.

A valamikori kelta és római város 'Cambodunum' több mint 2000 éves múltra tekinthet vissza. Az Iller jobb partján már álltak az első faházak röviddel az időszámítás kezdete után. A ma látogatóinak egy 60.000 lakosú dolgos, kedélyes város mutatja magát. Számtalan építészeti műemlék, egy séta az utcákon, lépcsőkön, tereken éreztetik a történelem leheletét.

De Kempten nemcsak a történelem városa. A város ma központja az üdülőtáji- és politikai közigazgatási területnek, az Allgäunek. Ezzel sokfajta rendeltetés kötődik össze: gazdaság, ipar, művelődés, kultúra és művészet.

kempten01.jpgKempten a centruma egy 500.000 lakost számláló területnek. A város mindenkit megkísért: megtalálható minden a kicsi butiktól kezdve a nagyvárosi áruházig. Vendéglők, kávéházak és bisztrók várják a vendégeket, múzeumok, színház, filmszínházak és kiállítások kínálnak szórakozást. Kemptennek szép a fekvése, nagy a szabadidőértéke. Például az Engelhalde-Park, egy oázis a városban. Ez egy nagyszerű, a város központjában fekvő pihenésre alkalmas hely egy kis tóval, mezőkkel, grillezőhellyel, játszóterekkel és sok minden mással.

kempten02.jpgNagy a szabadidőértéke a város környékének is. Lehetőség van turistautakra, fürdésre, vitorlázásra, hegymászásra, kerékpározásra és síelésre. De a kultúra sem hiányzik a mai Kemptenben, ezt bizonyítják a koncertek és színházi előadások, kiállítások, múzeumok, a régmúlt idők építészeti emlékei. A sportolóknak is nagy a kínálat pl. teke- és squash-pályák, jégstadion, 48 km-es sífutópálya, lovarda, a tájék legnagyobb teniszcentruma, fedett uszoda és az egyik legszebb strand nyújt kikapcsolódást Bajorországban.