datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Rorschach


www.rorschach.ch


rorschach.jpg

Ott ahol a hegyek a 'Sváb-tenger'-rel ölelkeznek , ott várja látogatóit a régió ritka bájjal, északon a Bodeni tó távlataival, az elő Alpok dombjaival és háttérben az Alpok csúcsaival keretezve.

Az elvarázsoló, sokoldalú táj közepén található a kikötőváros Rorschach. Közvetlenül pedig apró települések ,Rorschacherberg, Goldach, Horn, Staad, Rheineck és Thal övezi. A táj sokoldalúsága, a gazdag kulturális örökség és a számtalan vonzó kirándulócélpont, az itt töltött időt egyedülálló élménnyé varázsolja.

A város felett a Rorschachi hegy emelkedik, sok réttel, tavakkal, kastélyokkal és erdőkkel. A táj központja a Bodeni tó, amely parti promenádja sétálni, kikapcsolódni csalogat.

rorsc1.jpg

A tó messzi tükre gyönyörű kilátást , a vizijáték szórakozást , a strandkávéházak pihenést nyújtanak. Különösen megkapó a tó változó hangulata, amely évszak, időjárás, napszak szerint , hol metálkékben, hol fénylő zöldben, hol a naplemente csillogó aranyfényében mutatkozik.

Már 947-ben piactartási, pénzverési és vámjogot kapott a város, így a kereskedelem igazán hosszú múltra tekint vissza. Ennek az időnek tanúi a városi polgárházak és a kikötői gabonaház.

A régió kulturális centruma Rorschach-i Stadthof, amely helyet biztosít különböző alkalmaknak és ehhez egy egészen kiváló konyhát is biztosít.

Különösen fontosak a történelmi helyek, amik impozáns formában mutatkoznak a látogatók előtt. Templomok, kápolnák, városházak, gyógyszertárak éppúgy mint polgárházak a 16. 18. századból barokk épületek, kolostorok tartoznak ide.Ehhez kapcsolódnak a romok, a várak, a kastélyok amik egy régmúlt tanúi, illetve történetek és mondák, amik szájról-szájra szállnak.